Wat is outplacement precies?

Misschien vraag je jezelf af wat outplacement precies is. Het kan gebeuren dat je in een situatie bent gekomen dat outplacement aan de orde is. Hier zullen we je proberen uit te leggen wat outplacement inhoudt en wat dit voor jou gaat betekenen.

Outplacement

Outplacement draait om het begeleiden van een werknemer naar een nieuwe baan. Het is ook mogelijk dat een werknemer begeleidt wordt naar het zelfstandig ondernemerschap.

Compleet traject

Outplacement gaat niet van de een op andere dag. Het is namelijk een compleet traject, wat vaak door een uitzendbureau of speciaal bureau verzorgd wordt. Er zijn verschillende fasen in dit traject:

  • Verwerken van het ontslag
  • Competenties moeten in beeld worden gebracht
  • Wensen in kaart brengen
  • Begeleiden van sollicitatie
  • Zoektocht naar een baan

Bij het begeleiden van de sollicitatie en de zoektocht wordt vaak een uitzendbureau als van Zon ingeschakeld. Hierdoor vind je snel een nieuwe baan.

Bureau inschakelen

Als je bent ontslagen of je moet weg bij je werkgever, doe je er goed aan een speciaal outplacementbureau in te schakelen. Zij kunnen je begeleiden bij alles fasen van het traject. Bij outplacement komt namelijk heel wat om de hoek kijken en het is belangrijk om goed geïnformeerd te worden. Daarnaast zorgt het inschakelen van een outplacementbureau ervoor dat je sneller een nieuwe baan zult vinden of wellicht eerder overgaat tot zelfstandig ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *