Wat doet een detacheringsbureau?

Om te begrijpen wat een detacheringsbureau allemaal voor je kan doen is het eerst van belang om te weten wat detacheren is. Detacheren is een soort uitlenen van medewerkers. Je kunt dit op basis van een project voor bepaalde tijd doen, maar het kan ook zonder einddatum. Een bedrijf dat met een tijdelijk probleem kampt of aan de start staat van een belangrijk project zonder zelf de expertise in huis te hebben, kan een detacheringsbureau inschakelen om via dat bureau op flexibele basis personeel in te huren.

Verschil tussen detacheringsbureau en uitzendbureau

Detacheren is echter niet het zelfde als uitzenden. Als je gedetacheerd bent en een detacheringscontract hebt ondertekend heb je namelijk meer zekerheid dan met een uitzendcontract. Zodra je tijdelijke werkzaamheden via het uitzendbureau bij een bepaald bedrijf afgerond zijn, dien je opnieuw op zoek te gaan naar werk. Vaak sluit dat niet aan of is de locatie of cultuur bij het bedrijf weer heel anders. Bij een detacheringscontract is het einde van werkzaamheden niet automatisch het einde van het contract. Indien je contract nog doorloopt gaat het detacheringsbureau – totdat het contract afloopt – voor jou op zoek naar een nieuwe werkgever. Het kan zelfs zo zijn dat je een detacheringscontract voor onbepaalde tijd hebt. Je blijft dan bij het detacheringsbureau in dienst en zij lenen jou voor korte of langere projecten uit aan bedrijven.

Wie worden gedetacheerd?

Veelal zie je dat detacheringsbureaus bijna afgestudeerden of hoogopgeleide starters uit willen lenen aan bedrijven. Dit heeft als voordeel voor jou als starter of bijna afgestudeerde dat je heel bewust bepaalde werkervaringen op kunt gaan doen. En voor het bedrijf gaat het vaak om specialistische werkzaamheden, zoals werkzaamheden met betrekking tot marketing, logistiek of ICT. Een detacheringsbureau kijkt samen met jou waar jouw wensen en eisen liggen. En daarna kijken ze of er een match is met een vraag vanuit het bedrijfsleven. Zo wordt jouw kennis en kunde gekoppeld aan een positie bij de opdrachtgever.

Voordelen voor bedrijf waar je gedetacheerd wordt

Het detacheringsbureau draagt de meeste werkgeversverplichtingen, omdat jij bij hen onder contract bent. Natuurlijk kun je bepaalde zaken – zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever en ingewerkt worden – niet door het detacheringsbureau laten doen. Maar jouw opdrachtgever hoeft zich over veel verplichtingen echter geen zorgen te maken, omdat die bij het detacheringsbureau liggen. Zowel voor jou als voor het bedrijf waar je komt te werken heeft het dus vooral voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *